Hvilke tenningsnøkler har du?

Hjernen er vår største erogene sone. Det er kanskje ikke så rart når vi ER hjernen – vi HAR ikke en hjerne. Vi ER hjernen, sier nevrologer. Hele deg og din personlighet er din erogene sone. Og du formes tidlig. Mye unikt med deg skapes allerede på cellestadiet og legger grunnlaget for hvordan din seksualitet utvikles. Hvilke tenningsnøkler hjernen din etablerer kan du få innsikt i ved se på hvordan du lærer. Sjekk nedenfor her. 

Det er forsket mye på hjerner, men lite om hjernen og seksualitet. Jeg tyr derfor til en som har forsket mye på hjernen, intelligenser og hvordan mennesket lærer. Psykolog Howard Gardner lanserte sin teori om Multiple Intelligenser på 90-tallet og kan hjelpe oss å forstå hvorfor vi tar inn verden på ulike måter. I følge han er våre åtte intelligenser viktige å kjenne til når vi skal oppdage individuelle læringsstiler.

Hvilke av dine 8 intelligenser du er best utviklet i blir også dine mest sensitive og mottakelige innganger til læring og livet. Mange pedagoger bygger på Gardners teorier når de legger til rette for tilpasset undervisning på den enkeltes forutsetninger – altså intelligenser. Noen lærer best ved å se, andre høre, enkelte ved å ta på, andre ved å finne ut alene, noen ved samarbeid osv.

Hvordan DU tar inn verden, lærer og spesialiserer deg kan også bli dine seksuelle triggere, påstår jeg. WHO definerte på 90-tallet menneskets seksualitet til noe som er integrert i personligheten. Ja, da gjelder det å få innsikt i egen personlighet. Hvor godt kjenner vi oss selv? Vi er kjent for å være et pattedyr med intelligens. Vi har altså mange intelligenser, vi har forskjellige spesialiteter, talenter og utfordringer. Og disse tilhører vår personlighet. De har blitt til i samspillet mellom biologi og kultur.

Spørsmål er ikke hvor intelligent du er, men hvordan intelligent du er. Spørsmålet er ikke hvor kåt du er, MEN hvordan kåtheten din kan bli trigget. Alle har personlige triggere som er individuelle tenningsnøkler. Alle har evne til å føle nytelse, men spørsmålet er hvordan og hva de nyter.

Prøv å finne dine sterkeste intelligenser og samtidig dine tenningsnøkler. Disse kan hjelpe deg å finne ut hva som øker din kåthet. Du kan lese om dem her. Det er intet å tape. Enten finner du bare ut hvordan du best lærer (personlig læringsstil) eller så finner du ut både hvordan du lettest lærer og hvordan du lettest nyter og blir kåt.

Beskrivelsene av menneskets åtte intelligenser og læringsstiler kan gjøre det lettere for deg å finne dine mest mottakelige og mest utviklede sider. Har du tre på topp? Merk deg dem, de kan være dine beste tenningsnøkler og innganger til nytelse. Besøk også gjerne utstillingen min på Norsk Teknisk Museum om «Hjernen og seksualitet».

Aller viktigst! Det er lite sannsynlig at noen av disse tenningsnøklene vil virke hvis ikke du og din partner har god kjemi og er trygge på hverandre. Den viktigste nøkkelen til gnist og seksuell tenning er at du opplever å være i rett forhold eller rett ramme. De fleste ønsker å gjøre sin seksuelle utforskning innenfor et gjensidig, empatisk og forpliktende forhold.

1. Verbal-lingvistisk intelligens: (Den verbale)

Flink med ord, både muntlige og skriftlige. Husker mange navn og ord. En dyktig forteller. Lærer best ved å lese, notere og diskutere. Tenner på den gode samtalen. Kan forføre med ord. Talent for erotiske tekster. Utfordringen – ikke vær for kritisk til ord!

2. Logisk-matematisk intelligens: (Den teoretiske)

Bruker logikk, fornuft og er god med tall og tegn. Flink til å tenke abstrakt. Er nysgjerrig på tanker. Lærer godt ved å få utforske og prøve ut forskjellige løsninger. Tenner på teori. Kan nyte ved å beundre. Talent for teknikk. Utfordringen – ikke vær for analytisk!

3. Naturalistisk intelligens: (Den systematiske)

Tenker strukturelt og skaper sammenhenger. God til å organisere. Lærer ved eksperimentering og kategorisering. Tenner på natur og friluft. Kan nyte ved å ta regien. Talent for utendørserotikk. Utfordringen – ikke tildel aktive og passive roller! Partneren vet også noe om roller.

4. Musikalsk intelligens: (Den auditive)

Flink med rytme og musikk. God på dialekter og imitasjon. Jobber gjerne med musikk i bakgrunnen. Lærer best muntlig. Kan bruke nynning for å memorere. Tenner på stemme og lyd. Kan nyte høylytt. Talent for erotisk innlevelse. Utfordringen – ikke krev lyd!

5. Visuell-estetisk intelligens: (Den visuelle)

Flink til å visualisere. God til å bruke hendene kreativt. God til å merke endringer. Lærer best gjennom konkretisering og bilder. Tenner på bilder og fantasier. Nyter med lyset på. Talent for erotiske klær og eksteriør. Utfordringen – ikke vær for kritisk til utseende!

6. Kroppslig/ kinestetisk intelligens: (Den fysiske)

Flink til kroppslige aktiviteter. God til matlaging, sport, drama eller dans. God på bevegelse og orientering. En som får gjort mye. Lærer best ved å gjøre. Tenner på berøring, ikke nødvendigvis på å bli berørt. Talent for erotisk massasje. Utfordringen – ikke vær for akrobatisk!

7. Inter-personlig intelligens: (Den sosiale)

Er den sosiale og pratsomme typen. Har mange venner og rikt nettverk. God til å kommunisere. Lærer best i samarbeid. Er en lagspiller. Tenner på ”god kjemi”. Liker overraskelser. Talent for erotikk med flere enn en. Utfordringen – ikke snakk i hjel erotikken!

8. Intra-personlig intelligens: (Den selvstendige)

Har god selvinnsikt og er individualist. God til å stille spørsmål. Flink til å dyrke egne interesser og å følge intuisjonen. Lærer etter indre motivasjon. Tenner på tosomhet og erotikk i cyberspace. Nyter mentalt og intenst. Talent for blikk-kontakt. Utfordringen – ikke glem huden og kroppen!

Litt uhøytidelig hjelp? Hvilke intelligenser (1-8) ville du svart med hvis du fikk en bukett røde roser? Er du mest en 6-er og en to-er? Eller?

Åh, det er favorittblomstene mine! (7)

Er de virkelig til meg? (8)

Jeg setter dem på bordet med en gang! (6)

Så perfekte røde roser! (5)

Du gir meg en bukett kjærlighet! (1)

Takk, jeg setter de i vann med en gang? (3)

Mmmm, så godt de dufter, tusen takk! (4)

Tusen takk! (og gir ett kyss) (2)

Litt mer hjelp? Hva ville du vært mest kritisk til hvis du så på en erotisk film?

Stiller krav til storyen og replikker! (1)

Stiller krav til teknikkene og eksperimenteringene! (2)

Stiller krav til scenografi og rollespill! (3)

Stiller krav til lydene og bakgrunnsmusikken! (4)

Stiller krav til hele bildet og personenes utseende! (5)

Stiller krav til håndsverket og stillingene! (6)

Stiller krav til samspillet mellom skuespillerne! (7)

Stiller krav til skuespillernes ansikter og blikk! (8)

 

Om Stine Kühle-Hansen

Jeg er utdannet lærer, master i museumsformidling og autorisert seksualunderviser NACS. Jeg lager utstillinger med utgangspunkt i forskning og menneskerettigheter. Har fått høre at jeg er som Askeladden! Kanskje fordi jeg er en samler og inkluderende mild person.
Dette innlegget ble publisert i Faglig, Forskning. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Hvilke tenningsnøkler har du?

  • Det ble 8 , 3 og 2 .
    Det er forunderlig , Jeg har «datet» noe med signaturen
    «jeg tenker» og «Askeladden» og henvist til eventyrene , med kommentarer og eksempler .

  • Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *